Q1. What type of content can I upload on your LMS?
Ans. Our LMS supports all major formats including MS Word, MS PPT, MS EXCEL, Flash and HTML based content, audio files, video files, PDF and so on. This ensures that you can upload content quickly and efficiently – without any extra efforts towards conversion.

Q2. What kinds of trainings can be conducted via your Learning Management System?
Ans. Our LMS supports Self-Paced learning (E-courses), manages virtual Classroom Training as well as Blended Learning (Self-paced + virtual Classroom)and has a multi-faceted social learning platform that includes blogs, wikis, discussion forums, news, announcements and so on. Assessments can also be conducted, as per need - Time bound or scheduled, non time bound or instant as well as tests mapped with e-course or classroom learning content. The LMS also has Virtual classrooms (Only for users in India)

Q3. How much time does it take you to deploy your system for us?
Ans. Our LMS deployment timeline is anywhere between 15 – 40 Days. The timeline is dependent on extent of customizations required.

Q4. Can your system be configured according to my requirement? Can your LMS be customized?
Ans. Our LMS is totally customizable and can be designed as per your needs. The system can be aligned as per clients training processes, needs and requirements.

Q5. How much training is needed to learn features of your LMS?
Ans. Our LMS is logically structured and very easy to master. For deployed systems which have little customization and minimalistic features, training sessions lasting 2 days are sufficient. For more evolved systems with greater customization, training can be prolonged to 7 day to make sure that all users know the workings of the new system.

Q6. What are various support options available?
Ans. We provide 24 x 7 technical as well as administrative support to our clients, these are provide as per requirements over e-mail/Phone/On-site or through collaborative tools.

Q7. Can your LMS be mapped to our training processes/workflows?
Ans. Our LMS is built on flexible workflows and can easily be mapped to training processes and workflows of any industry/company type. It can also be easily integrated with the existing organizational software applications, facilitating seamless learning delivery and competency management.

Q8. Can you software be hosted on my server? Can you host your LMS on your Server?
Ans. Our LMS can be implemented on both on Client server or Core Competency server, as per the needs of the client.

Q9. What browsers does your system support?
Ans. Core Competency LMS supports all major browsers.

Q10. Your system responsive and mobile friendly?
Ans. Yes, LMS is created with a responsive design and is mobile-compatible to suit the needs of the modern learners.

What our customers are saying..

  • Fully satisfied with the services provided.

    Secretary General, GlobalMET

  • Overall services are very satisfactory for a global organization run mainly from New Zealand and Singapore.

    Secretary General, GlobalMET

  • Performance is very satisfactory.

    Secretary General, GlobalMET

  • Never any problem with timely delivery. Very happy with innovative ideas and creativity from Core Competency who once again delivered a good product.

    Training Director, Teekay

  • Core Competency’s commitment to producing a great product was never questionable, products was signed off on time.

    Manager Global Training, Teekay

  • This was a learning curve for me so many of initial ideas changed, grew combined and developed as more understanding of functionality and opportunity was explored. Teekay Learning Zone has been an outstanding success. The support and effort from the Core Competency has been amazing, innovative and creative, always provided with wonderful customer service a tremendous can- do attitude.

    Manager Global Training, Teekay

  • Core Competency provided a great product and was very open to any comment or request for change. Their patience with all our changes was amazing.

    Director, Global Training, Teekay

  • Core Competency has worked with us since 2005 and together we have worked at preparing a robust work methodology system that best suits the needs of our business. Project Management and task monitoring is also conducted to a high standard and we know we have a partner who values the importance of his work in the care and attention that they show as much as we do.

    Executive Assistant, WPGL

  • The level of reporting is excellent and all queries are dealt with quickly and professionally. The variety of work has been broad this year. It's a real pleasure to work with the Core Competency team.

    Director, WPGL

  • The overall service is excellent; very efficient and with a high customer focus.

    Managing Director, WPGL

  • The new version of the software (CMS 6) released recently is definitely better and user friendly. We are satisfied by the quality of services offered by the support team.

    Safety & Training Director, AESM

  • Core competency is a good company to work with and strives hard to achieve its mission.

    Marketing Director, Amway